Kategorier
Aktuellt

Bredbandsanslutning via fiber till Kungsskogen

Vårt område (Krokek kr:6) är klart för anslutning och grävningar kommer att starta innan sommaren enligt Norrköpings Vatten och Avfall.
Vill ni läsa mer, gå in på http://www.norrkoping.se/bo-miljo/bredband/
Och har du inte gjort det ännu, anmäl ditt intresse på http://www.fibertillalla.se/.

Detaljer:
Infomöte i Råsslaskolan
Projektgruppen på Norrköping Vatten och Avfall, som är det företag som är ansvariga för Norrköpings Kommuns stadsnät, är klara med projektering av vårt område och har planerat att starta arbetet (grävandet) under vår/sensommar.
 
Antalet intresserade kommer inte att påverka start, de räknar med att komma en bra bit över 60% som tecknar avtal innan arbetet är klart.
Alla som tecknat avtal kommer att få hembesök under våren för att i detalj planera avlämningspunkt, grävande på egen tomt samt avlämning inne i huset. De räknar med att arbetet ska vara klart senast oktober/november.
 
Avtalet ska vara inlämnat senast 1 mars. Vill man nyttja marknadsbidraget från Bredbandsbolaget ska avtalet lämnas in senast 30 december. Avtalet går att teckna digitalt via Kommunens hemsida, http://www.norrkopingvattenavfall.se/bredband där det även finns mer information.
När det gäller avtalet behöver man inte fylla i antalet meter man önskar grävning på egen tomt, alla dessa detaljer berörs vid hembesöket.
 
De lämnar av i en switch med RJ45 (Ethernet) inne i huset (anslutning direkt ut på Internet, ej skyddad av brandvägg). De delar upp den levererade tjänsten i 3 nivåer;
1. Kommunen äger fibern
2. Telia sköter tekniken
3. Operatör (tjänsteleverantör) levererar tjänsten
 
Man kan välja valfri operatör bland de som finns tillgängliga, information om dessa och vilka tjänster de erbjuder finns på www.Qmarket.se
Man kan välja olika operatörer på bredband, TV och telefoni. Det finns en del att tänka på vad gäller placering av avlämning inne i huset beroende på vilka tjänster man planerar att nyttja. Ska man ex. teckna TV-abonnemang via bredbandet är det rekommenderbart att ansluta TV/box med kabel och inte trådlöst för att få bästa kvalité och utnyttjande.
 
Priser:
Stadsnät: 19 000kr
Endast Bredbandsbolaget erbjuder marknadsbidrag och det är i nuläget på 4000kr, detta kräver dock tecknande av bredband + TV från dem och en bindningstid på 24 månader.
Vill man bara ha bredband finns det andra alternativ som på lång sikt (24 mån) blir billigare.
Grävande på egen tomt i samband med att arbetet pågår kostar 140 kr per meter inkl. moms.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.